Egalisatie en ondervloeren

Een juiste ondervloer is de basis van een goede vloerafwerking
Een goede ondervloer is van essentieel belang voor een goede vloerafwerking. Een ondervloer die niet voldoet aan de eisen van de vloerbedekking die toegepast wordt, kan voor veel problemen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het doortekenen van naden van een ondervloer, pitjes en scheuren. Het uiteindelijke resultaat van de vloerafwerking is dus voor een groot deel afhankelijk van de ondervloer.
Voor ieder type dekvloer is bestaat een geschikte ondervloer. Als egaliseren van een dekvloer niet mogelijk is, kan men kiezen voor een vrij dragende ondervloer.

Een breed assortiment ondervloeren
Wij hebben een breed aanbod aan verschillende ondervloeren welke oplossingen bieden voor allerlei soorten toepassingen. Hiermee is voor ieder vraagstuk op het gebied van ondervloeren een passende oplossing. Zo hebben wij specifieke ondervloeren voor houten constructievloeren, betonvloeren en vloeren met vloerverwarming. Mocht het nodig zijn om de akoestiek in een ruimte te verbeteren, dan hebben wij ook daar passende oplossingen voor.

Egaliseren is een ambacht
Vlak egaliseren met vloeibare egalisatie is een ambacht en dient door de specialist uitgevoerd te worden. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe een cementdekvloer geëgaliseerd dient te worden.

Egaliseren van allerlei soorten vloeren
Binnen ons bedrijf werken specialisten op het gebied van egaliseren. Egaliseren is een ambacht welke volledig met de hand wordt aangebracht op de vloer. Het goed egaliseren van een vloer is lastig en werk voor specialisten. De dikte van de toegepaste egalisatie, de kwaliteit van de gemengde egalisatie en de wijze van smeren bepalen het eindresultaat.
Voor verschillende soorten toepassingen gebruiken wij verschillende soorten egalisatie.

 • Egalisatie met ingebouwde voorstrijk (voor een snelle verwerking. Deze egalisatie is zeer hard en geschikt voor vele elastische en zachte vloerafwerkingen).
  990-europlan-direct.jpg
 • Egalisatie zonder ingebouwde voorstrijk (deze egalisatie is door de goed te schuren eigenschappen bijzonder geschikt voor elastische vloeren als PVC en Marmoleum).
  975-europlan-special.jpg
 • Egalisatie met toegevoegde renovezels (deze egalisatie waarbij glasvezels/renovezels zijn toegevoegd is door de elastische eigenschappen bijzonder geschikt om harde vloeren te installeren op houten constructievloeren).

  811-renovezels.jpg

 • Sneldrogende egalisatie (deze egalisatie met sneldrogende eigenschappen wordt zeer hard en is geschikt voor ruimtes welke snel weer beloopbaar moeten zijn).
  991-europlan-direct-rapid.jpg

Een goed geëgaliseerde vloer vormt de basis voor vele vloerafwerkingen. De vlakheid bepaalt het eindresultaat. Harde en elastische vloeren eisen een vlakkere afwerking dan bijvoorbeeld tapijt(tegels).
Naast het egaliseren van ondervloeren als onderdeel in de installatie van een vloerafwerking, bieden wij het egaliseren van vloeren ook aan als een enkel product.

Wij maken gebruik van Eurocol (Forbo Bonding Systems) en Uzin/Unipro om te egaliseren en ondervloeren te repareren. Producten van EUROCOL kunt u op onze website per stuk bestellen.

Het repareren van vloeren
Iedere vloer is anders. Zeker bij renovatie. Na het verwijderen van oude vloerbedekkingen komt men wel eens verrassingen tegen als gaten en scheuren. Het is belangrijks deze oneffenheden vakkundig te repareren om problemen in de toekomst uit te sluiten. Ook hiervoor hebben wij de kennis en materialen in huis. Mocht het voorkomen dat er tijdens het uitvoeren van een project dergelijke problemen voorkomen die opgelost dienen te worden, geschiedt dit altijd in overleg met de opdrachtgever.
905-europlan-fill.jpg945-europlan-solid.jpg
Zwevende ondervloeren
Zwevende ondervloeren zijn ondervloeren die de bestaande constructievloer volledig intact houden. Bij het toepassen van zwevende ondervloeren worden plaatsystemen (per situatie verschillend) vakkundig geïnstalleerd op bestaande vloeren. Op zwevende ondervloeren kan iedere zachte- en elastische vloerafwerking worden geïnstalleerd.
Het systeem welke wij regelmatig toepassen is het ‘JUMPAX systeem’. De MDF-ondervloerplaten bestaande uit een geisoleerde onderplaat en een bovenplaat worden middels een actieve lijmlaag steens op elkaar aangebracht. Hierdoor onstaat een geschikte vrijdragende ondervloer voor bijna elk type vloerafwerking.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1IUIH9YEWR24c-M7qT04yUbRNofckjXjSSX54hbxIG7ROdaTb

Vakkundig een ondervloer laten installeren?
Dat kan.! Klik op de ‘offerte aanvragen’ knop op de linker paarse balk van de pagina en vraag geheel vrijblijven een prijsopgave aan. Desgewenst is het mogelijk een gratis staal aan te vragen. U kunt ook contact met ons opnemen voor technische adviezen en hulp bij het selecteren van een geschikte ondervloer. Wij hebben de kennis in huis om voor ieder type dekvloer een geschikte ondervloer te adviseren en te realiseren.

MERKEN

 • Eurocol (Forbo Bonding Systems)
 • Uzin/Unipro (nieuw)
 • Jumpax (zwevende isolerende MDF ondervloeren bestaande uit twee delen)
 • Heat-pak (zwevende MDF ondervloer geschikt voor vloerverwarming)
 • Struktus Superieur (zwevende ondervloer die oude vloeren beschermt)
 • Thermofelt (zwevende ondervloer geschikt voor zachte vloerafwerking)
 • Redupax (geluid reducerende ondervloer)
 • MarathonSuper (ondervloer speciaal voor vinyl vloeren)

Een greep uit de EUROCOL EGALISATIES

Wenst u zelf een ondervloer aan te brengen? Dat kan. Hieronder staat een kort overzicht met een selectie van de EUROCOL egalisaties. De producten zijn bij ons per stuk te bestellen mits anders staat aangegeven.
Klik HIER om de gehele EUROCOL productcollectie te bekijken. Wij leveren EUROCOL egalisaties, EUROCOL reparatiemortels, EUROCOL lijmen, EUROCOL voorstrijk, EUROCOL vochtschermen, EUROCOL systemen, en EUROCOL hulpmiddelen.

> 920 Europlan Alphy (stofarm)
Spanningsvrije afbindende en zelfuitvloeiende anhydriet egalisatie. Speciaal geschikt voor het gebruik op anhydriet gietvloeren. Ook geschikt voor toepassing op volledig droge, steenachtige ondervloeren (renovatieprojecten).
PRIJSOPGAVE VOOR DIT PRODUCT

920-europlan-alphy.jpg


> 923 Europlan extreme (stofarm)
Vocht- en vorstbestendige stofarme (tot 90% minder stof), snelafbindende, cementgebonden vloeregalisatie en gietmortel voor steenachtige ondergronden. Geschikt voor gebruik in zgn. natte ruimten, zwembaden en buitentoepassingen.
PRIJSOPGAVE VOOR DIT PRODUCT
923-europlan-extreme.jpg
> 960 Europlan Super (stofarm)
Superieur, zelfuitvloeiend egalisatiemiddel voor steenachtige ondervloeren. Hoge drukvastheid. Caseïnevrij. Stofarm (tot 90% minder stof).
PRIJSOPGAVE VOOR DIT PRODUCT
960-europlan-super.jpg

 

> 925 Europlan Alphy Direct (stofarm)
Zelfuitvloeiend en zeer hoogwaardig calsiumsulfaatgebonden egalisatiemiddel met ingebouwde primer, voor het rechtstreeks egaliseren van o.a. calsiumsulfaatgebonden (anhydriet) vloeren zonder het gebruik van een primer. Stofarm (tot 90% minder stof).
PRIJSOPGAVE VOOR DIT PRODUCT
925-europlan-alphy-direct.jpg
> 990 Europlan Direct (stofarm)
Zelfuitvloeiend en zeer hoogwaardig egalisatiemiddel, bijzonder geschikt voor kritische, steenachtige ondervloeren. Stofarm (tot 90% minder stof).
PRIJSOPGAVE VOOR DIT PRODUCT
990-europlan-direct.jpg

> 975 Europlan Special (stofarm)
Zelfuitvloeiende projectegalisatie voor steenachtige ondervloeren. Stofarm (tot 90% minder stof).
PRIJSOPGAVE VOOR DIT PRODUCT
975-europlan-special.jpg

> 991 Europlan Direct Rapid (stofarm)
Sneldrogend, zelfuitvloeiend, zeer hoogwaardig egalisatiemiddel zonder voorstrijk. Nagenoeg spanningsvrij. Na ca. 1-1,5 uur beloopbaar, na ca. 1,5-3 uur belegbaar. Stofarm (tot 90% minder stof).
PRIJSOPGAVE VOOR DIT PRODUCT
991-europlan-direct-rapid.jpg
> 999 Europlan Basic
Zelfuitvloeiend egalisatiemiddel voor steenachtige ondervloeren.
PRIJSOPGAVE VOOR DIT PRODUCT
999-europlan-basic.jpg

Meer Lutterman Projectinrichting

Marmoleum van Forbo Flooring

Maak kennis met Marmoleum van Forbo Flooring. Een fascinerende wereld van kleuren en dessins. Het doel van Marmoleum is een excellente vloer met optimale eigenschappen voor elke omgeving. Een hygiënische vloer, geïnspireerd door natuur.
Lees meer

DVO

DVO staat voor duurzaam verantwoord ondernemen. DVO gaat hand in hand met Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze aspecten zijn de afgelopen jaren een steeds grotere rol gaan spelen in onze maatschappij.
Lees meer

Stalenservice

De stalenservice maakt het voor u als opdrachtgever mogelijk om kosteloos van ieder product die wij in ons assortiment hebben een stalenboek of A4-stalen aan te vragen.
Lees meer

Onze opdrachtgevers

Gemeenten en andere overheidsinstanties

Wij werken o.a. voor

 • Gemeente Haarlem
 • Rijkswaterstaat
 • Rechtbank Haarlem

Zorginstellingen

Wij werken o.a. voor

 • Het Spaarne Gasthuis
 • Zorgstichting SHDH
 • Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra

Onderwijs

Wij werken o.a. voor

 • Hogeschool INHolland
 • Scholenstichting St. Bavo
 • Scholenstichting de la Salle

Commerciële bedrijven

Wij werken o.a. voor

 • Teva Pharmachemie
 • Hal Allergy
 • Aanemingsbedrijf BAM

Woningcorporaties

Wij werken o.a. voor

 • Ymere
 • Stadgenoot