Lutterman door de jaren heen. Een echt Haarlems familiebedrijf.

Inmiddels is Lutterman een naam met honderd jaar historie en een begrip in de omgeving van Haarlem. Geboren en getogen in Haarlem en in al die jaren is onze onderneming op verschillende locaties in Haarlem gebleven.

Lutterman Projectinrichting is een echt Haarlems familiebedrijf en is inmiddels door de derde en vierde generatie voortgezet. Doordat de onderneming altijd flexibel is geweest, zijn wij in staat onze activiteiten snel aan te passen aan de huidige marktomstandigheden. Hierdoor voldoen wij al jaren aan de wensen van onze afnemers. Dit is de belangrijkste reden dat onze onderneming na al die jaren nog steeds bestaat en ook een goede toekomst heeft.

Onze historie

In 1912 startte Lutterman voor het eerst een eigen onderneming door een werkplaats voor maatkleding te openen in de Pieter Kiesstraat in Haarlem. In 1919 verhuisde deze onderneming naar de Zijlstraat te Haarlem en opende naast een werkplaats ook een winkel in dit pand waar maat- en confectiekleding werd verkocht.
In 1957 is deze onderneming uitgegroeid tot een grote speler in maatkleding voor heren, jongensbovenkleding en herenmodeartikelen. De onderneming voerde een zelf ontworpen collectie.
In 1961 was de onderneming met de eigenaren A.M. Lutterman en J.T. Lutterman klaar voor een nieuwe uitdaging en nam de woninginrichtingszaak J. Roggeveen op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem over. Het pand in de Zijlstraat werd eveneens aangehouden als filiaal. Naast de confectiehandel waar men reeds actief in was, ging men ook meubelen en woonartikelen verkopen, waaronder vloeren en raamdecoratie. In 1967 werd een extra filiaal geopend aan de Gedempte Oude Gracht om de groei die de onderneming doormaakte op te vangen. Vanaf dat moment richtte men zich enkel op woninginrichting en projectinrichting. Men liet de tak van mode confectie los.
Tot mei 1979 bleef de onderneming op deze plaatsen gevestigd. Daarna verhuisde de onderneming van deze drie kleinere locaties naar een grote locatie aan de Herensingel in Haarlem waar producten en diensten met betrekking tot woninginrichting en projectinrichting werden gevoerd. Het werd duidelijk dat het aandeel projectinrichting steeds groter werd in de activiteiten.
Op 29 september 1987 werd de onderneming van de Herensingel verhuisd naar de Kuppersweg in Haarlem en men richtte zich nu volledig op projectinrichting waarbij men het huidige product- en dienstenpakket ging aanbieden.
In 1999 verhuisde de onderneming naar de huidige locatie aan de Mollerusweg 36 in Haarlem waar tot de dag van vandaag onze onderneming is gevestigd.
Inmiddels stroomt de vierde generatie al in de onderneming en deze generatie zal dit familiebedrijf in de toekomst met veel passie voort gaan zetten.

Gallerij

Oud1

Een reclameaffiche van onze maatkledingwinkel in de Zijlstraat (De Echo 21 april 1960).

Oud2

In de jaren 60, 70 en 80 organiseerde Lutterman ‘De grote meubel- en tapijtshow’ in samenwerking met enkele van onze leveranciers. Op de foto editie 1969.

Oud3

Één van onze auto’s tijdens werkzaamheden bij PTT Telecom in Haarlem (1985).

Oud4

Foto van onze werkzaamheden bij het Gerechtsgebouw in Amsterdam (1991).

Oud5

Foto van onze werkzaamheden bij het Gerechtsgebouw in Amsterdam (1991).

Oud6

Foto van onze werkzaamheden bij het Gerechtsgebouw in Amsterdam (1991).

Oud7

Ingang van de Lutterman Projectinrichting kantoren aan de Kuppersweg in Haarlem (1991).

Oud8

Uitgevoerd project ‘Keur Haarlem’ (1987).

Oud9

Uitgevoerd project zwembad Heemstede (april 1988).

Onze opdrachtgevers

Gemeenten en andere overheidsinstanties

Wij werken o.a. voor

 • Gemeente Haarlem
 • Rijkswaterstaat
 • Rechtbank Haarlem

Zorginstellingen

Wij werken o.a. voor

 • Het Spaarne Gasthuis
 • Zorgstichting SHDH
 • Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra

Onderwijs

Wij werken o.a. voor

 • Hogeschool INHolland
 • Scholenstichting St. Bavo
 • Scholenstichting de la Salle

Commerciële bedrijven

Wij werken o.a. voor

 • Teva Pharmachemie
 • Hal Allergy
 • Aanemingsbedrijf BAM

Woningcorporaties

Wij werken o.a. voor

 • Ymere
 • Stadgenoot