MarmoleumModularLutterman

Lutterman Projectinrichting is de Marmoleum Modular specialist in Haarlem en Amsterdam. Daarnaast installeren wij deze vloeren ook elders in Nederland!

Forbo marmoleum Modular – Nieuw en origineel
Forbo Marmoleum Modular is een collectie waarmee oneindig gespeeld kan worden. De speelstukken bestaan uit meer dan 60 kleuren en 6 verschillende formaten, die u in staat stellen de vloer te creëren zoals u in gedachten heeft.

Play with…
Marmoleum Modular bestaat uit vier deelconcepten:
1. Play with Lines;
2. Play with Shade;
3. Play with Marble;
4. Play with Colour.
Elk concept biedt zijn eigen kleuren en formaten. Om u als ontwerper te ondersteunen heeft Forbo voor de verschillende maten grids ontwikkeld. Een grid is een legplan van een vloer en deze heeft men afgestemd op de kleuren en beschikbare formaten per deelconcept.
Het kiezen van kleur of structuur is geen eindpunt, maar het startpunt. Alle kleuren en formaten zijn onderling met elkaar te combineren en maken ontelbare varianten mogelijk. Zo ontwerpt u altijd uw eigen, unieke vloer.

Forbo Marmoleum is BIOBASED
Daarmee bedoelt men dat de grondstoffen waarvan Marmoleum wordt gemaakt grotendeels in de levende natuur voorkomen. Het wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De gewassen die aan de bron van ons Marmoleum staan worden ecologisch onderhouden.
Het gaat over het niet of minder gebruiken van fossiele grondstoffen en het gebruik van biomassa als grondstof: van ‘fossil based’ naar ‘biobased’. In een ‘biobased economy’ gaat het dus over het gebruik van biomassa voor niet-voedsel toepassingen. Deze toepassingen zijn bijvoorbeeld inhoudsstoffen, chemicaliën, transportbrandstoffen, elektriciteit, warmte en materialen waaronder linoleum.
Marmoleum kan worden gerecycled of worden gecomposteerd. Mocht het aan het einde van de levensduur verbrand worden dan heeft een hoog calorische waarde.
In Marmoleum Modular wordt 60% gerecycled materiaal gebruikt. Het wordt geproduceerd met 100% groene elektriciteit, helaas wordt nog niet hernieuwbare energie gebruikt voor het verwarmen van onze droogkamers.
Mocht u meer willen weten raadpleeg dan de EPD van Marmoleum. Dit is een onafhankelijk overzicht van de impact dat Marmoleum gedurende de gehele levenscyclus op onze aarde heeft. Niet alleen hechten wij veel waarde aan de wereld waarin wij leven, maar ook aan de wereld met wie wij samen met anderen leven. Daarom heeft Forbo met volle overtuiging SA8000 ingevoerd.

Marmoleum is een economisch product
Marmoleum staat bekend om zijn lange levensduur. Daarbij is het eenvoudig en goedkoop te onderhouden en mocht de vloer aan een opknapbeurt toe zijn dan is het net als hout (opschuren en lakken) heel goed te herstellen, zodat het er weer als nieuw uitziet. Zo gaat uw vloer decennia lang mee.

Forbo Marmoleum Modular – Verantwoord PVC alternatief
Marmoleum Modular is het duurzame alternatief voor luxe vinyltegels en –stroken. Modular is gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen, 100% PVC-vrij en bevat geen schadelijke phtalaten of andere weekmakers.

Klik HIER om kennis te maken met Forbo Marmoleum Modular.