Welke keurmerken dragen de verschillende producten?

Ons assortiment bestaat uit allerlei producten op het gebied van projectinrichting. Het aandeel vloerafwerkingen en raamdecoratie is hierin het grootst.
Verschillende fabrikanten voeren zowel zelf ontwikkelde keurmerken als universele keurmerken om aan te tonen in hoeverre hun product duurzaam en veilig is. Op deze pagina is een beknopt overzicht te vinden van de belangrijkste keurmerken binnen ons gehele assortiment.

Desso tapijttegels

1. Cradle to Cradle
Het bekende keurmerk op het gebied van de circulaire economie. Het voornaamste doel van dit keurmerk is het geschikt maken van de producten en het productieproces om de producten continue volledig te kunnen hergebruiken en het productieproces en zo laag mogelijke invloed te laten hebben op het milieu.

c2c_logo
Bij Cradle to Cradle producten maakt men onderscheid in hoeverre een product Cradle to Cradle is.
De drie gradaties die ons assortiment kent zijn:

C2C basic C2Cbronze C2C Silver

2. GUI Gold certificaat
Desso heeft voor hun Airmaster-producten het GUI Gold certificaat behaald wat aangeeft dat de producten in staat zijn om 8 keer meer fijnstof vast te houden dan harde vloeren. Het is hiermee wetenschappelijk aangetoond dat Desso Airmaster bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

logo_gui_480_02
Meer weten over het duurzaamheidsbeleid van Desso-producten? Neem contact met ons op.

Forbo Flooring

Forbo Flooring is een fabrikant van vele type vloerafwerkingen. Van Marmoleum tot schoonlooptapijt, en van PVC tot zachte vloeren, het assortiment is groot, divers en eigentijds.
De belangrijkste keurmerken bij Forbo producten zijn:

1. Forbo levert vloeroplossingen die bijdragen aan een hygiënisch en veilig interieur. Niet alleen in werkomgevingen, maar ook waar mensen wonen en elkaar ontmoeten. De Forbo Committed to the Health of One filosofie is gebaseerd op 3 pijlers; Gezondheid & Veiligheid, Gezondheid & Hygiëne en Gezondheid & Welzijn.
Gezondheid.
Met gezondheid bedoelen we een veilige, schone en comfortabele omgeving, zowel thuis als op het werk. Maar gezondheid is meer dan dat, een meer holistische kijk op hoe u uw leven leeft. Met onze vloeroplossingen is het onze ambitie om een positieve bijdrage te leveren aan uw gezondheid en welzijn. Onze inzet voor duurzaamheid is daarmee een toewijding aan uw gezondheid.
Gezondheid en veiligheid
In een veilig interieur zijn de vloeren niet giftig, hebben ze een lage uitstoot en voldoen ze aan alle internationale standaarden.
Maar veiligheid is een breder begrip. Een veilige vloer is ontworpen om ongelukken te voorkomen, begeleidt mensen met een visuele beperking en stelt dementiepatiënten gerust. Maar een veilige vloer creëert ook een veilig interieur in cleanroom facilities en operatiekamers.
Gezondheid en veiligheid
Hygiënische vloeren zijn ontworpen om eenvoudig schoon gehouden te kunnen worden, fijnstof te vangen en om allergieën te voorkomen.
Dit kan om diverse redenen nodig zijn. Bijvoorbeeld in een hightech cleanroom met gevoelige apparatuur, in een gezondheidsinstelling met primaire focus op infectiepreventie of in een dagverblijf waar de vloer een speelveld is.
Of bij de ingang van uw gebouw, want een goed entreesysteem voorkomt dat er überhaupt vuil en stof het gebouw in komt.
Gezondheid en welzijn
Onze zintuigen spelen een grote rol in de mate waarin we comfort en welzijn ervaren. De vloer draagt bij aan een prettige akoestiek, ondersteunt de natuurlijke lichtbronnen of verlaagt stress door de samenstelling van natuurlijke grondstoffen. De kleur en ontwerp dragen bij aan het creëren van een prettige atmosfeer in de ruimte, laat mensen ontspannen of juist energiek voelen. Bovendien geloven wij in natuurlijke en duurzame materialen, zij zijn beste basis voor de gezondheid en welzijn op de lange termijn.

full-logo
2. Cradle to Cradle Silver.
De Forbo Marmoleum producten dragen het Cradle to Cradle Silver certificaat.

C2C Silver
3. Der Blaue Engel
Duits emissielabel dat aangeeft dat Forbo Marmoleum-producten een zeer lage emissie uitstoot hebben en daarvoor bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

bruehl_blauer_engel(3)

4. ISO 9001 en ISO 14001
Alle producten van Forbo Flooring zijn geproduceerd volgens de kwaliteitseisen en milieueisen die gesteld zijn onder deze beide ISO-labels.

ISO-9001-logo_tcm80-28060 iso14001-loyds

5. BIOBASED
Daarmee bedoelen we dat de grondstoffen waarvan Marmoleum wordt gemaakt grotendeels in de levende natuur voorkomen. Het wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De gewassen die aan de bron van ons Marmoleum staan worden ecologisch onderhouden.
Het gaat over het niet of minder gebruiken van fossiele grondstoffen en het gebruik van biomassa als grondstof: van ‘fossil based’ naar ‘biobased’. In een ‘biobased economy’ gaat het dus over het gebruik van biomassa voor niet-voedsel toepassingen. Deze toepassingen zijn bijvoorbeeld inhoudsstoffen, chemicaliën, transportbrandstoffen, elektriciteit, warmte en materialen waaronder linoleum.

biobased logo

Meer weten over het duurzaamheidsbeleid van Forbo-producten? Neem contact met ons op.

Modulyss tapijttegels

1. Modulyss Back2Back
Dit label is een door Modulyss ontwikkeld duurzaamheidslabel die het recyclen van snijresten uit de tapijtproductie opnieuw te gebruiken voor de backing van nieuwe producten.
logo_modulyssBACK2BACK

2. Modulyss Care
Polyamide tapijttegels worden na hun levenscyclus duurzaam herwerkt tot secundaire brandstof voor industriële ovens. Daardoor worden veel minder fossiele brandstoffen verbruikt.
Tapijtafval wordt zo gevaloriseerd en omgezet in groene energie waarbij de CO2-uitstoot drastisch wordt gereduceerd.

CARE
Meer weten over het duurzaamheidsbeleid van Modulyss-producten? Neem contact met ons op.

Interface tapijttegels

Mission Zero is een door Interface ontwikkeld duurzaamheidslabel en is zeer ambitieus. Mission Zero stelt als eis dat Interface voor het jaar 2020 volledig klimaatneutraal dient te zijn. Dat betekent dat de gehele bedrijfsvoering zo efficiënt en duurzaam mogelijk moet worden ingericht. Op dit moment ligt Interface op schema om deze doelstelling te halen. Als Interface deze doelstelling haalt zal het de eerste tapijttegel fabrikant ter wereld zijn die volledig klimaatneutraal werkt.

mis_zero_right_gray9

Meer weten over het duurzaamheidsbeleid van Interface-producten? Neem contact met ons op.

Meer Lutterman Projectinrichting

Marmoleum van Forbo Flooring

Maak kennis met Marmoleum van Forbo Flooring. Een fascinerende wereld van kleuren en dessins. Het doel van Marmoleum is een excellente vloer met optimale eigenschappen voor elke omgeving. Een hygiënische vloer, geïnspireerd door natuur.
Lees meer

DVO

DVO staat voor duurzaam verantwoord ondernemen. DVO gaat hand in hand met Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze aspecten zijn de afgelopen jaren een steeds grotere rol gaan spelen in onze maatschappij.
Lees meer

Stalenservice

De stalenservice maakt het voor u als opdrachtgever mogelijk om kosteloos van ieder product die wij in ons assortiment hebben een stalenboek of A4-stalen aan te vragen.
Lees meer

Onze opdrachtgevers

Gemeenten en andere overheidsinstanties

Wij werken o.a. voor

 • Gemeente Haarlem
 • Rijkswaterstaat
 • Rechtbank Haarlem

Zorginstellingen

Wij werken o.a. voor

 • Het Spaarne Gasthuis
 • Zorgstichting SHDH
 • Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra

Onderwijs

Wij werken o.a. voor

 • Hogeschool INHolland
 • Scholenstichting St. Bavo
 • Scholenstichting de la Salle

Commerciële bedrijven

Wij werken o.a. voor

 • Teva Pharmachemie
 • Hal Allergy
 • Aanemingsbedrijf BAM

Woningcorporaties

Wij werken o.a. voor

 • Ymere
 • Stadgenoot